Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна планує до кінця року побудувати два нові пункти пропуску на адмінмежі з окупованим Кримом

  • 22.09.2018, 12:58
  • 374

Українські міністерства планують до кінця року побудувати нові пункти пропуску «Каланчак» і «Чонгар», на адмінмежі з анексованим Кримом.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк під час Херсонського економічного форуму, передає «Інтерфакс-Україна».

«Було прийнято рішення про виділення з резервного фонду держбюджету коштів. Зокрема, 105 млн грн дав бюджет з резервного фонду на будівництво двох пунктів в'їзду-виїзду, 2 млн грн дало Мінінфраструктури на проектну документацію», — заявив Лавренюк.

За його словами, Мінінфраструктури вже сплатило послуги Інституту служби і безпеки України, який розробив проекти КПВВ.

Лавренюк наголосив, що пункти збудують до кінця листопада-початку грудня 2018 року.

«Ми будуємо з нуля. Ті контрольні пункти в'їзду-виїзду, які зараз є, не відповідають умовам і реаліям, які потрібні сьогодні під час перетину людьми тимчасового адміністративного кордону, під час несення служби правоохоронцями і спецслужбами там. Немає елементарних людських умов, санітарних зон і так далі. У нас в планах — зробити тимчасові споруди, якісні зони і сервіси для людей», — розповів заступник міністра.

За його словами, також планується відкриття офіційної автостанції з кінцевою точкою в одному з нових пропускних пунктів.

Росія анексувала Крим у березні 2014 року. Крим оголошено тимчасово окупованою територією. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. РФ заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Схожі новини