Передплата 2024 ВЗ

З угорськими паспортами українці Закарпаття влаштовуються на роботу в ЄС, — МЗС

  • 22.09.2018, 09:35
  • 528

Українці на Закарпатті, які отримують угорські паспорти, використовують їх для вільного працевлаштування в Євросоюзі, а не поповнюють таким чином угорську спільноту.

Про це в ефірі Громадського повідомив радник міністра закордонних справ Тарас Качка.

За його словами, громадяни України з другим угорським паспортом не використовують їх навіть для того, аби жити в Угорщині. Вони радше працевлаштовуються у тих країнах ЄС, де для українців ринок праці важко доступний — це Франція, Нідерланди тощо.

Крім того, Качка сказав, що Угорщина перебуває в Європарламенті на межі того, що її можуть позбавити права голосу в ЄС через недотримання фундаментальних прав. «Тому ця ситуація може навіть грати на користь Україні».

Нагадаємо, ЗМІ опублікували відео, на якому нібито у консульстві Угорщини в Береговому Закарпатської області українцям видають угорські паспорти та просять їх приховувати факт угорського громадянства від української влади.

Після опублікованого відео міністр закордонних справ України заявив про можливість висилки консула Угорщини.

У відповідь Угорщина пригрозила сповільнити інтеграцію України в ЄС.

Конфлікт між Україною та Угорщиною розпочався після прийняття Верховною Радою нового закону про освіту.

28 вересня 2017-го року в Україні набув чинності закон «Про освіту». Закон визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова, але відповідно до освітньої програми можуть викладатися одна або кілька дисциплін на двох і більше мовах.

Низка країн, зокрема Угорщина, розкритикували закон через те, що він нібито обмежує права національних меншин.

Угорщина продовжує блокувати проведення комісії Україна-НАТО на найвищому рівні.

Схожі новини