Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Автоматична «зенітка», ракети і ударний безпілотник: українські військові випробували нове озброєння

  • 21.09.2018, 17:29
  • 1 146

На одному з полігонів України відбулися випробування нової української зброї і військової техніки.

На випробуваннях побував секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє сайт відомства.

Зокрема військові випробували новий оперативно-тактичний безпілотник, який здатний проводити розвідку, координувати ведення вогню, забезпечувати стійкий від впливу засобів радіоелектронної боротьби зв'язок на оперативній глибині до 200 км, перебуваючи в повітрі до 24 годин. Цей БПЛА може нести потужний фугасний або термобаричний бойовий заряд і точно вражати цілі в глибокому тилу ворога.

«Ці безпілотні комплекси створені українськими зброярами у співпраці з нашими іноземними партнерами», — сказав Турчинов.

Також випробували українські легкі багатоцільові вертольоти «Скаут» та АК1−3. За словами секретаря РНБО, на них можна проводити розвідку і швидке сполучення у військах, використовувати для охорони кордону, а їх озброєння може вражати цілі як вдень, так і вночі, зокрема, працюючи в безпілотному режимі.

Також відбулося випробування модернізованої українськими розробниками знаменитої зенітної установки ЗУ-23−2. Як розповів Турчинов, нова «зенітка» оснащена системою автоматичного знаходження мети і управління стрільбою.

«Важливою деталлю цієї модернізації є можливість, завдяки автоматичній системі, управління вогнем відразу декількох зенітних установок на відстані, з захищених позицій, не піддаючи ризику життя наших військовослужбовців», — підкреслив він.

Також військові випробували нові боєприпаси українського виробництва, зокрема авіаційні ракети РС-80, придатні для використання в різних варіантах їх застосування, та осколково-фугасний снаряд для популярних у військах гармат МТ-12 «Рапіра».

«Всі нові розробки українського ОПК, які пройшли випробування, продемонстрували свою високу ефективність, і після взяття їх на озброєння значно посилять наш військовий потенціал», — підкреслив секретар РНБО.

Схожі новини