Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Порошенко подав позов проти BBC: судитиметься через «платну» зустріч з Трампом

  • 21.09.2018, 11:24
  • 713

Адвокати Президента України Петра Порошенка подали до суду на британську медіакомпанію BBC за наклеп, що нібито український лідер заплатив за зустріч з президентом США Дональдом Трампом в червні 2017 року не менше 400 тисяч доларів.

Про це повідомляє видання The Telegraph, пише «Сегодня».

Представники Президента України в своєму позові вказують, що дана інформація британського ЗМІ не відповідає дійсності і завдає удар по репутації Порошенка, зокрема на фоні того, що він веде в Україні боротьбу з корупцією.

Адвокати стверджують, що у BBC не було ніяких доказів оплати за зустріч з Трампом або якихось таємних переговорів з цього приводу. Навіть наближені до президента США люди запевняли, що дана публікація не відповідає дійсності і що не було ніяких виплат за зустріч.

Захист Порошенка відзначає, що британці відмовилися опублікувати спростування або вибачення, а дана публікація досі залишається активною на сайті BBC.

Нагадаємо, в травні нинішнього року в BBC розповіли про «платну» зустріч Порошенка з Трампом, хоча у президентів України і США все спростували. Британці з посиланням на свої джерела розповіли, що нібито особистий адвокат Трампа Майкл Коен отримав секретний платіж 400, чи то 600 тисяч доларів за організацію першої зустрічі президентів США і України. Як розповіли джерела, оплату організували посередники, які діяли в інтересах українського Президента.

Відзначимо, перша зустріч українського та американського лідерів відбулася 20 червня 2017 року. Тоді Трамп заявив, що у нього з Порошенком була дуже хороша дискусія, і досягнуто значного прогресу.

Схожі новини