Передплата 2024 «Добра кухня»

В Європарламенті розглянуть питання блокування суден Є С Росією в Азовському морі

  • 20.09.2018, 19:55
  • 520

У Європейському парламенті занепокоєні ситуацією, що склалася в Азовському морі через дії Росії, й пильно стежитимуть за нею.

Про це заявили члени підкомітету з безпеки та оборони Європарламенту, які перебували в Україні з офіційним візитом з 16 до 20 вересня, повідомляє DW.

За цей час європарламентарі відвідали міста на Донбасі поблизу лінії розмежування та Київ. «Нас дуже турбує ситуація в Азовському морі, коли Росія в супереч практиці, яка існувала раніше, замість однієї-двох годин затримує і оглядає судна на дві-три доби. Російська Федерація зловживає загальносвітовою практикою, яка дає можливість оглядати судна», — зазначив член Європарламенту від Німеччини Міхаель Галер (Michael Gahler) на брифінгу у Києві у четвер, 20 вересня.

За його словами, статистика свідчить, що з квітня 2018 року Росією в Азовському морі було затримано 120 суден під прапорами країн членів ЄС. «Ми, звісно, піднімемо це питання в Європарламенті і вимагатимемо, аби це припинилося», — зауважив Галер.

На сайті Європарламенту повідомляється, що у рамках візиту євродепутати підтвердили рішуче засудження російської агресії і рішучу підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, а також політику невизнання незаконної анексії Кримського півострова. «Ми приділяємо і будемо надалі приділяти особливу увагу ситуації в сфері безпеки в Азовському морі, де Росія почала перешкоджати руху та торгівлі своїми багаторазовими перевірками комерційних суден, в тому числі суден держав-членів ЄС», — цитує прес-служба Європарламенту слова глави підкомітету з безпеки та оборони Європейського парламенту Анни Фотиги.

Схожі новини