Передплата 2024 «Добра кухня»

Біль у вухах і кров з носа: в Індії пілоти «забули» про тиск в літаку

  • 20.09.2018, 19:35
  • 699

В Індії більш ніж 30 пасажирів літака постраждали після того, як пілоти «забули» увімкнути регулятор тиску в салоні, повідомляє місцева влада.

Літак авіакомпанії Jet Airways, що прямував із Мумбая до Джайпура, повернувся назад незабаром після зльоту, повідомляє ВВС.

На відео, якими пасажири поділилися у Twitter, видно, як у салоні випали кисневі маски.

Боїнг-737, на борту якого перебувало 166 пасажирів, безпечно приземлився.

Як повідомило міністерство авіації, екіпаж звільнили від виконання обов'язків, розпочато розслідування.

Лаліт Гупта, один з керівників індійського відомства з регулювання авіаперевезень, розповів газеті Hindustan Times, що екіпаж забув увімкнути тумблер, який відповідає за тиск у кабіні літака.

Авіакомпанія Jet Airways в офіційній заяві повідомила, що літак повернув назад у четвер вранці після «падіння тиску в салоні». Компанія заявила, що шкодує через незручності, яких зазнали пасажири.

«Літак Боїнг-737, на борту якого перебувало 166 пасажирів і 5 членів екіпажу, приземлився у Мумбаї. Всіх пасажирів у безпеці доправили до термінала. Кільком пасажирам, які скаржилися на біль у вухах, кров з носа та інше, надали першу допомогу», — йшлося в заяві.

Авіакомпанія заявила, що повністю співпрацює із владою в розслідуванні інциденту.

Пасажир Даршак Хаті розмістив у Twitter відео салону літака, зняте після того, як упав тиск і випали кисневі маски.

Ще один пасажир запостив фото, на якому в нього йде кров із носа. Він поскаржився на те, що авіакомпанія повністю проігнорувала питання безпеки пасажирів.

Схожі новини