Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Польщі митники готують страйк, який може паралізувати кордон з Україною, — ЗМІ

  • 20.09.2018, 18:58
  • 921

Співробітники прикордонної служби Польщі почнуть «італійський страйк», якщо уряд країни не виконає їх умов.

В такому випадку перетин польсько-українського кордону може зайняти цілу добу, передає РБК-Україна з посиланням на Gazeta Wyborcza.

«Рух на польсько-українському кордоні зростає нечуваними темпами. З січня по серпень поточного року його перетнули майже 14,5 млн осіб. Вже сьогодні ситуація на польсько-українському кордоні погана, але справжня катастрофа тільки попереду», — пише видання.

Повідомляється, що до протесту готуються силові і воєнізовані служби по всій Польщі. Серед них є також співробітники прикордонної служби, які вимагають збільшення зарплат. Крім того, зазначено, що план протестів вже розроблений. У жовтні відбудеться національна демонстрація співробітників цих структур, а якщо уряд не поступиться — черговим етапом буде «італійський страйк».

Зазначимо, що коли дійде до страйку, польсько-український кордон, фактично, буде паралізований.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві інфраструктури України підтвердили бажання Польщі скоротити кількість дозволів для українських вантажоперевізників.

Відзначимо, що 7 вересня на кордоні з Україною польські митники почали «тихий страйк». Через це повідомлялося про можливе збільшення черг і тривалості проходження митних процедур при перетині українсько-польського кордону в автомобільних і піших пунктах пропуску.

Схожі новини