Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Як надовго позбутися вугрової висипки за 1−2 гривні на день?

Лікаря радять органічні засоби

Від акне потерпають мільйони людей на планеті, і більшість із них уже давно вийшла із підліткового віку. Захворювання виникає, коли у сальні залози шкіри потрапляють хвороботворні бактерії, які й викликають запалення. Частіше з цією проблемою стикаються люди, які зловживають жирною та смаженою їжею (таке харчування стимулює вироблення шкірного сала) і використовують декоративну косметику у великих кількостях.

Салонні процедури, покликані боротися із акне, — дорогі і не є справою одного дня. Крім того, у довгостроковій перспективі часто не дають бажаного результату — вар­то припинити відвідувати космето­лога, як проблема повертається. «Не хвилюйтеся і не опускайте рук, адже існує кілька простих натуральних до­машніх засобів, які дозволять надов­го позбутися вугрів», — пише сайт Fix Naturally.

Яблучний оцет

Цей продукт володіє антибакте­ріальними властивостями, підсушує шкіру та видаляє з неї надлишко­вий жир, який призводить до появи акне. Також містить м’які кислоти, які запобігають запальним проце­сам у шкірі.

Змішайте в однакових пропорціях яблучний оцет і воду. Якщо у вас чут­лива шкіра, — у пропорції 1:3 (одна частка яблучного оцту до трьох час­ток води). За допомогою ватних дисків або тампонів нанесіть суміш на ділянки обличчя, уражені акне. Потримайте 20−30 секунд і ретельно змийте водою. Проводьте процеду­ру раз або двічі на день.

Кориця і мед

Ці продукти володіють протиза­пальними, антибактеріальними та антиоксидантними властивостя­ми. Мед живить шкіру. Кориця заго­ює рани і допомагає швидко усунути запалення сальних залоз.

1 ч. л. меду змішайте з 1 ч. л. по­рошку кориці (до консистенції пас­ти). Нанесіть суміш на вугрі і за­лиште на шкірі на всю ніч. Зранку вмийтеся як звичайно.

Зелений чай

Містить антиоксиданти, які ефективно борються з вільни­ми радикалами, володіє протиза­пальним ефектом і сприяє знижен­ню виділення шкірного жиру. Також зміцнює імунну систему, знижує рі­вень цукру у крові (відомо, що хво­рі на цукровий діабет не можуть похвалитися здоровими шкірни­ми покривами. Шкірні проблеми — один із симптомів цієї небезпечної недуги).

Поставте воду на газ і як тільки вона закипить, залийте її у горнят­ко та всипте 2 ст. л. листя зеленого чаю. Настоюйте протягом трьох хви­лин. Додайте чайну ложку меду. Ви­пивайте щодня 2−3 горнятка напою. Якщо у вас є проблеми із тиском, перед тим, як приступити до тако­го «лікування», не завадить прокон­сультуватися із лікарем.

Огірок

Ефективно очищає шкіру від пилу та інших видів забруднення, а та­кож видаляє відмерлі клітини шкі­ри. Цей овоч збагачений вітаміна­ми А, С, Е та мінералами (такими, як магній, кальцій, калій і фосфор). Містить амінокислоти, які захища­ють здоров’я вашої шкіри, та за­безпечує достатній рівень її гідра­тації, оскільки на 90% складається з води. Володіє антиоксидантними властивостями. Маски із огірка до­поможуть звузити пори, відтак у них не буде скупчуватися бруд і у шкірі не виникатимуть запальні процеси.

Потріть огірок (до однорідної маси). Накладіть у вигляді маски на обличчя. Залиште на 15−20 хвилин. Ретельно змийте теплою водою.

Схожі новини