Передплата 2024 «Добрий господар»

Парламент заслухає послання Порошенка, планує проголосувати за проект конституційних змін щодо інтеграції до ЄС і НАТО, оновити склад ЦВК

  • 20.09.2018, 09:58
  • 346

Ранкове пленарне засідання Верховної Ради у четвер розпочнеться з виступу президента України Петра Порошенка з посланням до парламенту про внутрішнє і зовнішнє становище України.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Згідно з опублікованим на сайті парламенту порядком денним на четвер, наступним питанням після виступу глави держави значиться включення до порядку денного сесії і направлення до Конституційного суду (КС) президентського законопроекту (№ 9037) про внесення змін до Основного закону України щодо стратегічного курсу держави на набуття членства в ЄС і НАТО.

Крім того, в четвер парламентарії розглянуть направлення до КС ще трьох законопроектів ыз конституційними змінами — щодо перейменування Дніпропетровської та Кіровоградської областей, а також щодо сталого розвитку села в Україні на основі фермерських господарств.

На вечірньому пленарному засіданні народні депутати планують звільнити членів Центральної виборчої комісії, термін повноважень яких закінчився, а замість них призначити нових членів Центрвиборчкому.

У планах Верховної Ради також призначити членів Конституційного Суду і визначити подальший порядок розгляду проектів конституційних змін у частині скасування депутатської недоторканності.

Схожі новини