Передплата 2024 ВЗ

Блаженніший Святослав презентував у Львові свою книгу «Діялог лікує рани»

  • 19.09.2018, 17:40
  • 1 209

Сьогодні в актовому залі Львівського національного університету ім. Івана Франка Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, презентував свою першу книгу «Діялог лікує рани».

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Мені сьогодні дуже приємно бути тут між вами, і в контексті такого ювілейного 25 Форуму книговидавців у Львові — презентувати маленьку книжечку. То не книжка, ані не книга, то маленька книжечка.

На жаль, ми сьогодні не вміємо діалогувати — ми живемо у світі монологів, ми не вміємо чути іншу людину, навіть коли вона думає по-іншому, ніж я. Я переконаний, що діалог є дуже важливим ефектом загальнолюдської культури, який ми повинні віднайти у собі. Нам не потрібно боятися діалогів, зокрема не потрібно боятися діалогів з Богом і з ближнім, навіть коли він є інший від мене, і думає по-іншому. Діалог лікує. Це можуть підтвердити і сучасні психологи. Нам так потрібно іноді висловити свій біль, свої сумніви, але так часто нам бракує когось, хто би нас вислухав.

Мені би дуже хотілося, щоби ця книга закликала до спілкування, до діалогу. І тому можливо тепер той факт, що вона вже появилася українською мовою, теж залучить до цього діалогу українське середовище. Не тільки Галичину, бо тут, в Галичині, питання українсько-польських стосунків є краще зрозумілим. Але чим дальше на Схід, українське суспільство до кінця не розуміє, чому такий важливий для України і для Європи саме діалог українсько-польський. Тому сподіваюся, що ця книжечка вас не змучить, не розчарує. У нас уже зародилася ідея другого тому цієї книжечки, бо ми побачили, що ще на всі питання не відповіли, що діалог ще треба продовжувати. Тому ця книжка не тільки має назву діалогу, не тільки є побудована у формі діалогу, вона ще й кличе до діалогу. Нехай це наше зусилля, це служіння для лікування ран і України, і Європи, буде благословенне нашим Господом Богом. Бо він є той, хто лікує, а ми хочемо бути добрим його інструментом", — сказав Блаженніший Святослав (Шевчук) Глава УГКЦ.

Зазначимо, що в книзі-інтерв'ю Блаженніший Святослав вичерпно і щиро розповідає редактору польського Католицького інформаційного агентства Кшиштофу Томасику про деякі досі невідомі факти про минуле та сучасний стан Східної Католицької Церкви. Він ділиться історією свого життя: від моменту покликання до обрання його Главою УГКЦ. Розказує про можливості, які виникають внаслідок діалогу, а також про добрі, але часом і болісні відносини з країнами-сусідами. У книжці також знайдемо свідчення Блаженнішого Святослава про святого Івана Павла І І та блаженнішої пам’яті Любомира Гузара.

Схожі новини