Передплата 2024 «Добра кухня»

«Сексуальність — не табу»: Папа Римський закликав молодь готуватися до пристрасної любові

  • 19.09.2018, 08:58
  • 1 066

Любов між чоловіком і жінкою, коли вона пристрасна, веде вас до вічного життя, — пояснив понтифік.

Папа Римський Франциск обговорив з молодими християнами з Франції секс і сексуальність. За його словами, це божий дар, який дано людині для двох речей — любові і створення нового життя.

Стенограму розмови опублікувала прес-служба Святого престолу, — повідомляє ТСН.

«Сексуальність — не табу. Любов між чоловіком і жінкою, коли вона пристрасна, веде вас до вічного життя», — пояснив понтифік. Він закликав молодих людей оберігати свою сексуальність і «готуватися до цієї любові», яка буде частиною їхнього життя.

Франциск засудив порнографію як частина індустрії брехні" і назвав її «сексом, відокремленим від любові». Папа погодився з тим, що людина у своїй слабкості і духовних недолікам не завжди йде по «дуже красивому шляху», під яким мається на увазі зв'язок між чоловіком і жінкою.

У липні Ватикан дозволив жінкам, які вирішили присвятити своє життя служінню Христу, не зберігати цноту. «Заклик дати клятву дівочої, подружнього та плідної любові до Христа не зводиться до символу фізичної невинності», — зазначено в документі Святого престолу. Невинність перестала бути необхідною умовою для проходження обряду посвячення.

Схожі новини