Передплата 2024 «Добра кухня»

«Ланцюг трагічних обставин»: Путін прокоментував збиття військового ІЛ-20

  • 18.09.2018, 18:33
  • 632

Президент Р Ф Володимир Путін назвав ланцюгом трагічних обставин аварію Іл-20 над Середземним морем та заявив, що його збив не Ізраїль.


Про це повідомляє ТСН з посиланням на Reuters.

«Ізраїльський військовий літак не збивав літак ВКС РФ, це ланцюг трагічних обставин», — цитує агентство російського президента.

Як пише Інтерфакс, при цьому Путін заявив, що Міноборони Р Ф повністю погодило з ним заяву про вину Ізраїлю про те, що трапилося з Іл-20 в Сирії.

Крім того, Путін пообіцяв, що у відповідь на збиття літака Росія підготує кроки, які «помітять усі», зокрема додатково забезпечить безпеку російських військових і об'єктів в Сирії.

«Це будуть такі кроки, які помітять всі», — сказав він.

Президент попросив не порівнювати загибель Іл-20 зі знищенням російського Су-24, який було збито турецькими військовими в листопаді 2015 року.

«Це все-таки інша ситуація», — сказав Путін.

На його думку, тоді турецький винищувач «свідомо збив російський літак».

Нагадаємо, увечері 17 вересня Міноборони Росії заявило, що літак радіоелектронної боротьби Іл-20 зник над акваторією Середземного моря в момент нальоту ізраїльських винищувачів F-16 на сирійську провінцію Латакія. Також в момент зникнення були зафіксовані запуски ракет з французького фрегата Auvergne.

Наступного дня у Міноборони Р Ф підтвердили, що ІЛ-20 був збитий сирійською ППО, оскільки російським літаком прикривалися винищувачі F-16 Ізраїлю.

За словами голови Міноборони Р Ф Сергія Шойгу, ізраїльська сторона попередила російську про початок авіабомбардування об’єктів у Сирії всього за хвилину до початку атаки, а тому несе повну відповідальність за збиття російського літака ІЛ-20 та смерть 15 людей на борту сирійськими ППО.

Схожі новини