Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Пташкопад продовжується: соцмережі бурхливо коментують падіння російського військового Іл-20

  • 18.09.2018, 16:50
  • 637

Авіакатастрофа російського літака-розвідника Іл-20, на борту якого знаходилися 14 офіцерів Збройних сил РФ, стала однією з головних тем обговорення в соціальних мережах.

Тим більше, що, за даними американських журналістів, його випадково збила сирійська зенітна артилерія з установки, поставленої в Сирію з Росії, пише «Сегодня».

Так, ветеран АТО і відомий волонтер Мирослав Гай не виключив ймовірність того, що в один момент сирійські війська можуть переплутати найманців ПВК «Вагнер» з повстанцями і скинуть на них бомби з хімічною зброєю.

А російська журналістка Олена Риковцева звернула увагу на різницю в поданні новини про катастрофу літака: українські ЗМІ констатували знищення російського розвідника, в той час як на російському телеканалі пропагандисти вправляються в розборі слів чужих новин та готують глядача до звинувачень на адресу Заходу.

Нагадаємо, що 17 вересня близько 23:00 при поверненні на авіабазу Хмеймім, в 35 кілометрах від берега зник з радарів морської літак-розвідник Іл-20. Це сталося під час атаки ізраїльських F-16 на сирійські об'єкти в провінції Латакія.

Схожі новини