Передплата 2024 ВЗ

В оксамитовий сезон у місті Лева побільшає туристів з Англії

В оксамитовий сезон (вересень-жовтень) у Львові очікують понад півмільйона туристів, а це 20% від загальної кількості гостей, які стабільно приїжджають упродовж двох-трьох років. Про це повідомив «ВЗ» заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко. Традиційно приїдуть поляки, німці, білоруси, італійці, австрійці, турки. Серед нових ринків — варто очікувати суттєве збільшення туристів з Великої Британії.

Як розповіла «ВЗ» начальник управління туризму Львівської міської ради Ліна Остапчук, у Львові вересень-жовтень — час гастрономічних фестивалів, конференцій та форумів. І ділові, і розважальні заходи притягують в місто гостей. «Ключові культурні заходи — книжковий форум, свято шоколаду, фестиваль сиру і вина, — наголошує пані Ліна. — Також відбудеться IT-арена. Вперше у Львові відгримить Bike festival (про велосипедну культуру та тих, хто їздить на двоколісних)».

— Розкажіть про туристичні виставки, де буде представлений туристичний стенд Львова. Як правило, це перший крок до збільшення гостей з певного регіону.

— 3−5 жовтня цього року у Києві стартує туристична виставка, де братимуть участь різні країни. Львів теж долучиться до цього заходу зі своїм стендом. З 16 по 18 жовтня — туристична виставка у Львові «Тур-експо». Зокрема, цей захід дев’ятнадцятий рік поспіль збирає туристичних операторів з усієї України та світу, заклади розміщення та відпочинку, установи, що надають транспортні послуги, авіакомпанії… Будемо говорити про активний, пригодницький і екологічний туризм, а також про інформаційні технології в туризмі. В рамках Львівського міжнародного форуму туризму та гостинності одночасно працюватимуть міжнародна виставка-ярмарок та ХІІ спеціалізована виставка «Готельний та ресторанний бізнес». Після цього поїдемо на таку виставку у польський Жешув. Також розглядаємо можливість участі у туристичній виставці Лондона.

Схожі новини