Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Пасажирів Львова претендує перевозити фірма, що працює у Росії…

На конкурс перевізників у Львові надійшло cім пропозицій від власників маршрутів: п’ять — від місцевих перевізників, які роками тут працюють, дві — з інших міст України.

Виконувач обов’язків начальника управління транспорту Львівської міської ради Олег Партика повідомив цікаву деталь — дніпровська компанія «Автоекспрес-Днiпро» працює також у країні агресора. «Ми перевірили інформацію про цю компанію. На сайті пише, що вони займаються перевезеннями пасажирів у Росії. Цей перевізник з Дніпра вперше подає документ на конкурс у Львові», — відзначив Олег Партика.

Телефоную до чиновника, щоб запитати, чи має перевізник, що працює у Росії шанси працювати у місті Лева. Олег Партика розгубився. «А звідки я знаю? — відповів. — Якщо конкурсна комісія вирішить на користь перевізника з Дніпра, то, звичайно, будуть тут їздити. Ми ще не перевіряли інформацію про наявність автобусів та інші технічні речі. Побачимо! Наразі не готовий сказати».

Нагадаємо, термін подачі документів на конкурс щодо визначення перевізника на міських автобусних маршрутах фінішував ще у п’ятницю, 14 вересня. Станом на цю дату у мерії не було жодного документа. У кулуарах ходили чутки, що конкурс буде вкотре провалений і на маршрутах міста залишаться ті самі перевізники, до яких є чимало претензій щодо роботи.

За словами головного транспортника Львова, в останній момент на конкурс надійшли заявки від львівських власників маршрутів — ТзОВ «Міра і К», «АТП № 1», ТзОВ «Фіакр Львів», ТзОВ «Успіх БМ», АТП 14 630. Також перевозити пасажирів претендує компанія з Рівного — «СВ ЛАЙФ». За словами Олега Партики, львівська мерія уже має негативний досвід співпраці з цим перевізником. 2017 року компанія з Рівного подавала документи на конкурс перевізників у Львові. Її не допустили до конкурсу. Це призвело до судового позову проти управління транспорту Львівської міської ради.

«Наступний крок конкурсу — розкриваємо конверти, подаємо запити в відповідні структури на відповідність поданих документів. Попередньо, якщо ми отримаємо відповіді на всі запити і не буде затримок з відповідями, бо подаватимемо також запити в Рівне і в Дніпро, то засідання комісії мало би відбутись 2 жовтня. Тобто все залежатиме від оперативності отримання відповідей від усіх необхідних структур», — підсумував Олег Партика.

Схожі новини