Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Київський психолог з порожніми трунами налякав жителів передмістя столиці

  • 18.09.2018, 09:49
  • 654

У декількох кілометрах від Києва, поряд з Мархаловкою прямо посеред лісу знайшли дюжину порожніх трун.

Поки місцеві жителі ламали голови, чи не є це свідченням окультного обряду, журналісти «Сегодня» з'ясували, що насправді там відбувалося і хто залишив труни.

Складені стопкою порожні труни посеред лісу місцевий житель Сергій Савенко побачив удень, коли з сім'єю пішов за грибами. Поліцейські, яких викликав Сергій, відразу спростували припущення про масове поховання. На слід власника ритуального набору вийшли місцеві жителі. Вони розповіли, що труни привіз столичний психолог — для експерименту.

Виявилося, що за 8000 гривень психолог з Києва Андрій Жільверто пропонує поховати людину живцем — добровільно і в труні з постачанням повітря, на дві години або на добу.

На обрядах на кладовищі спеціалізується екстрасенс Дмитро Дульський, який «практикує чорну магію», але такі практики з терапевтичним похованням заживо він не схвалює.

«Труна — це свого роду артефакт культу, і не треба плутати похоронну процесію як перехід з одного світу в інший з чимось повсякденним. Я проти подібних практик в принципі, я не дуже розумію результат», — зазначив екстрасенс.

Сам Жільверто на дзвінки не відповів, тому за поясненнями журналісти звернулися до іншого психолога. На відміну від екстрасенса, Олексій Шевцов закопування живої людини в труні називає давньої і дієвою технікою позбавлення від страхів.

«Людина боїться смерті — моделюється ситуація, що він помер, і взагалі він в труні, і взагалі він в землі, і взагалі він в могилі. І коли його викопують, то цей страх буквально як рукою знімає. Практиками саморозвитку в нашій країні займається менше 1 відсотка населення, тому всі інші думають — це сатанізм, це страх і жах, це божевільні», — розповів Олексій Шевцов.

А ось з якими враженнями експериментатори виходять з могил:

«Коли відкривається кришка труни, і коли ти бачиш знову світло, коли ти дихаєш знову повітрям в цьому прекрасному сосновому лісі — і жити хочеться, і образи на рідних і близьких здаються дрібницею».

Втім, місцевих жителів ці експерименти не надихають — вони просять, щоб в мархаловському лісі такого більше не практикували.

Схожі новини