Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Медики розповіли, які продукти можна їсти на ніч без шкоди для фігури

  • 18.09.2018, 08:16
  • 2 057

Існує досить популярний спосіб схуднення, який використовують ті, кому не хочеться вникати в деталі складних дієт: не їсти ввечері.

Однак дієтологи стверджують, що легкі перекуски перед сном — навіть корисні. Тим більше що є такі продукти, які запросто можна їсти на ніч без шкоди для фігури, пише healthystyle.info.

Нежирні молочні продукти. Такі продукти, як кефір, сир, йогурт, ряжанка з низьким відсотком жирності, вгамують голод і до того ж добре позначаться на роботі шлунково-кишкового тракту.

М'ясо птиці. На відміну від інших видів м'яса, переварювання курячої грудки або індички займає не більше півтори години. Але є один важливий нюанс: готувати м'ясо потрібно без використання жиру — запекти або відварити.

Горіхи в обсязі до 40 грам. Жменя волоських горіхів, з'їдена перед сном, прискорює жировий метаболізм і, в результаті, сприяє схудненню.

Мюслі. Їх можна їсти практично в будь-який час — і після шести, і навіть після десяти. Є лише одна умова: не присмачувати їх молоком, жирним йогуртом або цукром.

Печені яблука. Ця страва — справжня знахідка для тих, хто не може жити без смачних десертів. До того ж, в яблуках містяться речовини, що сприяють міцному сну, а це ще одна причина поласувати ними ввечері.

Хумус. Закуска з нутового пюре є улюбленими ласощами вегетаріанців. Хумус не містить холестерину і славиться великою кількістю ненасичених жирних кислот, вітамінів і клітковини. Найкраще закуска поєднується з овочами.

Каші без жирного молока і цукру. Якщо каша на воді здається позбавленою смаку, додайте в неї знежирене молоко, фрукти, сухофрукти або горіхи (проте пам'ятайте про правило 40 грам).

Схожі новини