Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Андрій Садовий навчить підлеглих корпоративної етики?

Міський голова Львова Андрій Садовий створив робочу групу, яка має напрацювати проект кодексу етичної поведінки службовців міської ради.

Йдеться про так звані етичні правила посадових осіб Львівської міської ради та комунальних підприємств, які належать мерії. До 15 листопада цього року робоча група має розробити проект Кодексу етичної поведінки посадовців та подати на розгляд Андрію Садовому. За це відповідальним призначено в.о. директора департаменту «Адміністрація міського голови» Євгена Бойка.

Як з’ясувала журналіст «ВЗ», до когорти експертів, які мають напрацювати етичний кодекс увійшли такі чиновники і депутати: директор комунальної установи «Інституту міста» Олександр Кобзарев, депутати — Юлія Гвоздович, Юлія Хомчин, Роман Іванців.

«З метою підвищення рівня доброчесності та етичної поведінки посадових осіб Львівської міської ради та працівників її комунальних підприємств, покращення ефективності роботи Львівської міської ради та її структурних підрозділів, утворити робочу групу з розробки Кодексу етичної поведінки посадових осіб», — йдеться у розпорядженні міського голови Львова.

Нагадаємо, корпоративний вишкіл чиновників Львівської міської ради стартував з 2006 року, коли Садовий вперше став мером Львова. Під час телефонного спілкування посадовцям заборонено хамити львів’янам, які звертаються за допомогою. Традиційні слова телефонного спілкування — «Доброго дня! Чим я можу вам допомогти?».

Свого часу журналіст «ВЗ» побачила у прес-службі Львівської міської ради роздрукований інструктаж спілкування з мешканцями — телефоном, та тими, які відвідують мерію. Серед вказівок — ввічливість та переконання, що «Ми спробуємо вирішити вашу проблему». Якщо, наприклад чиновник не знає, до якого відділу скерувати мешканця, він має відповісти — «Спробую з’ясувати, хто може вирішити ваше питання». Також в цій інструкції закликають скаржитися на колег-чиновників, які собі дозволяють хамство з мешканцями.

Схожі новини