Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна оголосила персоною нон-грата скандального британського політика Джеремі Корбіна

  • 16.09.2018, 17:51
  • 724

Україна оголосила персоною нон-грата британського політика Ендрю Мюррея, який є одним з головних радників лідера опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбіна.

Про це повідомляє Daily Mail, посилаючись на дані СБУ, отримані у співпраці з українським виданням «Апостроф».

Зокрема, у Службі безпеки України зазначили, що Мюррею був заборонений в'їзд на територію держави строком на три роки у зв'язку з тим, що він становить загрозу для національної безпеки.

Відповідне рішення було прийнято відомством ще в червні поточного року.

Крім цього, в коментарі СБУ уточнила, що британський політик був оголошений персоною нон-грата, оскільки «вважається частиною глобальної пропагандистської мережі Путіна, яка продає російську брехню, особливо щодо Криму і війни на сході України».

Видання підкреслює, що радник Корбіна, який 40 років був членом комуністичної партії Британії, в 2014 році створив «Солідарність з антифашистським опором в Україні» (SARU), щоб вести в країнах Заходу пропаганду проти української влади.

Після того, як Росія анексувала Крим, а також ввела війська на Донбас, Мюррей використовував SARU, щоб інформувати Європу про те, що конфлікт в Україні це «війна, проведена київським урядом» проти «народу, який здійснює своє право на самоврядування».

Він також заявляв, що Київ у конфлікті на Донбасі потурає бажанням Європейського Союзу і НАТО. Крім цього, Мюррей не раз висловлював сумніви в причетності Росії до трагедії з Boeing МН-17 на Донбасі.

Схожі новини