Передплата 2024 «Добра кухня»

У Казахстані затримали українського журналіста: звинувачують у незаконній діяльності

  • 16.09.2018, 13:55
  • 416

У Казахстані в українського журналіста Олександра Гороховського поліція вилучила міграційну карту і пред’явила звинувачення в незаконній трудовій діяльності на території країни.

Про це з посиланням на Factcheck.kz повідомляє «Українська правда».

15 вересня близько 12:00 в Уральську поліція перервала тренінг з фактчеку, що проводився в рамках «Школи журналістики» Лукпана Ахмедьярова за участю українського журналіста Гороховського.

Журналісту вручили повістку в суд на понеділок, 17 вересня.

Як пише видання, український консул уже зв'язався з Олександром, йому призначено адвоката.

Як повідомив Ахмедьяров у Facebook, за словами дільничного співробітника поліції, Гороховського затримали через заяву Талгата Катауова, який подзвонив у поліцію і повідомив «про те, що тут проводиться семінар про Україну».

Прес-секретар посольства України в Казахстані Ірина Блащук повідомила, що посольство перебуває на зв'язку з Ахмедьяровим та Гороховським.

Також на контакті з журналістом перебуває український консул Іван Алмаші.

Блащук підтвердила, що місцевою поліцією щодо Гороховського складений протокол за незаєстровану трудову діяльність. Суд призначений на понеділок, на 14:00.

«Найбільша міра покарання за цією статтею — адміністративний штраф», — додала вона.

Олександр Гороховський — головний редактор проекту «Без брехнi», автор практичного посібника з фактчеку.

Лукпан Ахмедьяров — головний редактор незалежного тижневика Казахстану «Уральський тиждень». У 2012 році отримав премію Пітера Маклера, що присуджується міжнародною організацією «Репортери без кордонів».

Схожі новини