Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Трамп хоче відправити у відставку главу Пентагону, — ЗМІ

  • 16.09.2018, 11:32
  • 480

Президент США Дональд Трамп розглядає можливість відправки у відставку глави американського Міністерства оборони Джеймса Меттіса в листопаді, після завершення проміжних виборів у Конгрес.

Про це повідомляє «112 Україна» з посиланням на The New York Times.

Згідно з інформацією видання, у Трампа і Меттіса виник цілий ряд розбіжностей з багатьох питань. Крім того, Трамп роздратований тим, що Меттіс відмовляється публічно підтримувати його ініціативи.

Ще однією причиною для конфронтації стала книга Боба Вудворда про Білоий дім, в якій, серед іншого, зазначається, що Меттіс невисокої думки про розумові здібності президента — зокрема, згадується, що міністр оборони, втомившись пояснювати Трампу важливості присутності США на Корейському півострові, заявив, що «Трамп веде себе як п'ятикласник».

Сенатор від демократів Джек Рід вже заявив, що звільнення Меттіса спричинить ряд негативних наслідків для Пентагону.

Нагадаємо, в США розгорівся скандал у зв'язку з тим, що неназваний чиновник з адміністрації Трампа опублікував анонімну статтю у виданні The New York Times, в якій розповів про опір всередині Білого дому «руйнівним» ідеям Трампа. Чиновник стверджує, що в адміністрації є особи, які нібито протидіють президенту, і назвав себе «частиною опору всередині адміністрації Трампа».

Трамп назвав автора статті «аморальним» і вимагав розкрити його особу, але в New York Times відмовилися. Низка політиків заперечує свою причетність, в тому числі держсекретар США Майк Помпео і директор нацрозвідки Ден Коутс, а віце-президент Майк Пенс заявив, що готовий пройти детектор брехні.

Схожі новини