Передплата 2024 «Добра кухня»

«Туристи» Петров і Боширов у паспортних документах однакові позначки, — ЗМІ

  • 16.09.2018, 09:13
  • 1 021

Документи Руслана Боширова, якого Британія підозрює в отруєнні Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, мають такі ж позначки зі штампом «Інформацію не надавати», як і в іншого підозрюваного Олександра Петрова.

Про це у Telegram-каналі повідомляє видання «Проект», яке має у своєму розпорядженні файл з інформаційної системи «Рссийский паспорт», пише УП.

На документі — ті ж позначки, що і в паспортному файлі Олександра Петрова. На файлі Боширова також є штамп «Сведений не давать».

Перед цим Bellingcat повідомляв, що така позначка може свідчити про те, що файл із паспортної системи може належати особі, пов'язаній із спецслужбами РФ.

Зазначається, що на штампі вказано той же номер телефону, який, імовірно, належить Міноборони Р Ф. На файлі Петрова також є позначка «есть письмо, сс», що можна розшифрувати як «совершенно секретно».

Документ, опублікований виданням «Проект», відсканований погано, але на ньому також можна роздивитися одну «с».

«У файлі Боширова вказано, що він отримав паспорт через «непридатність» старого у жовтні 2010 року (Петров — «замість зіпсованого» у 2009 році). У документі також є номер нібито старого паспорта Боширова.

Як раніше писали The Insider і Bellingcat, у Петрова номер старого паспорта виявився фальшивим — в паспортній базі даних немає запису з таким номером", — повідомляє «Проект».

«Боширов отримував новий паспорт в тому ж відділенні УФМС, що і Петров — № 770 001. Як писав The Insider, паспорти там отримують співробітники силових служб.

Крім того, як і у Петрова, у файлі Боширова немає ніяких даних про виданий йому закордонний паспорт, що суперечить звичайній практиці", — наголошує видання.

Як повідомлялося, 5 вересня британські прокурори назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це — Александр Петров та Руслан Боширов.

ні The Insider з дослідницьким центром The Bellingcat йшлося, що розслідувачам вдалося дістати довідку з Федеральної міграційної служби на підозрюваного Олександра Петрова.

Розслідувачі Bellingcat заявили, що підтвердили зв'язок підозрюваних в отруєнні Скрипалів Олександра Петрова і Руслана Боширова до спецслужб Росії.

Того ж дня журналісти російського видання «Новая газета» виявили докази, які можуть свідчити про ймовірну причетність підозрюваних в отруєнні Скрипалів Олександра Петрова і Руслана Боширова до Міністерства оборони РФ.

телефонний номер із довідки ФМС на Петрова відноситься до АТС 195 в Хорошевському районі Москви, де розташована і штаб-квартира ГРУ Міноборони Росії.

15 вересня стало відомо, що журналістам ABC News і Independent, які подзвонили за телефонним номером з документів ФМС на Олександра Петрова, відповіли, що це номер Міноборони Р Ф.