Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Єдине місце, де страждає російськомовне населення України, — це там, де втрутилася Росія, — Волкер

  • 15.09.2018, 14:57
  • 548

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявляє, що єдине місце, де страждає російськомовне населення України — це територія Донбасу, де Росія здійснює агресію.

«Там (на Донбасі — ред) є російськомовне населення, яке живе по всій Україні: і в Харкові, Слов'янську, Одесі, в Києві — всюди. Єдине місце, де російськомовне населення України страждає, — це там, де втрутилася Росія, там, де Росія здійснила окупацію», — сказав він на брифінгу в кулуарах зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

На думку Курта Волкера, якщо Росія хоче поліпшити життя російськомовного населення на Донбасі, вона має вивести свої війська.

Крім того, він зазначив, що Україні, можливо, необхідно подумати над тим, щоб додати співробітників на пропускних пунктах, знайти нові шляхи для доступу до пенсій для найбільш вразливого населення.

«Люди на Донбасі мають знати, що уряд України вважає, що вони (жителі окупованих територій — ред) є громадянами країни», — додав спецпредставник Держдепартаменту.

Схожі новини