Передплата 2024 «Добрий господар»

Волкер закликав країни світу реагувати на ситуацію на Донбасі

  • 15.09.2018, 13:35
  • 494

Країни світу повинні відреагувати на гуманітарну катастрофу, яка склалася на сході України.

Про це повідомив спецпредставник держдепартаменту США з питань ситуації в Україні Курт Волкер під час дискусії «Майбутнє України і Східної Європи без сфер впливу і конфліктних зон», передає РБК-Україна.

«Різні країни світу повинні відповісти на той імператив, що вони не повинні заснути і забути про це. Нашим державним органам треба направити прожектор на цю гуманітарну катастрофу», — повідомив Волкер.

Він зазначив, що у населення на Сході України є великі гуманітарні проблеми.

«По-перше, я хочу підкреслити, що на сході України відбувається гаряча стадія війни, яка має вплив на населення. Величезні гуманітарні проблеми. Більше 10 тис. осіб були вбиті, понад півмільйона стали вимушеними переселенцями. Це саме велике переселення європейського населення після Другої світової війни», — повідомив Волкер.

Спецпредставник США зазначив, що конфлікт на Донбасі не є замороженим і триває кожну ніч.

«Раз в три дні вбивають українського солдата. Якщо б це було в будь-якій іншій країні в Європі, якби солдатів захищав свою територію, а його вбивали раз в три дні, як би на це реагував наш політичний істеблішмент? Це величезна проблема. Я хочу сказати, що все-таки існує імператив, і необхідність для української влади працювати з усіма міжнародними організаціями: ООН, Міжнародний Червоний Хрест», — додав він.

Нагадаємо, раніше Волкер заявив, що український уряд робить недостатньо для співвітчизників, які мешкають на контрольованих терористичними угрупованнями «ДНР» і «ЛНР» територіях.

Схожі новини