Передплата 2024 «Добра кухня»

Справа Омеляна: Міністра відпустили на поруки

  • 14.09.2018, 15:12
  • 723

Солом’янський районний суд Києва відпустив на поруки міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, якого звинувачують у незаконному збагаченні і декларуванні недостовірної інформації.

Про це повідомляє «112 Україна».

«Обрати для підозрюваного Омеляна Володимира Володимировича запобіжний захід у вигляді особистої поруки. Зобов'язати поручителів міністра молоді, спорту України Ігоря Жданова, народного депутата Бендюженка Федіра, забезпечити виконання підозрюваним обов'язків, а саме: прибувати до детективів НАБУ на першу вимогу, повідомляти про зміну свого місця проживання або місця роботи, здати на зберігання до відповідного органу державної влади паспорти громадянина України для виїзду за кордон, інші документи, що дають право виїзду з України та в'їзду в Україну», — наголосила суддя Сергієнко.

Як писав «ВЗ», у четвер, 13 вересня, НАБУ повідомило міністру інфраструктури Володимиру Омеляну про підозру у незаконному збагаченні і декларуванні недостовірної інформації. За даними Бюро, витрати чиновника істотно перевищують його доходи. Сам міністр всі звинувачення заперечує і каже, що «неможливо знайти те, чого немає». Омелян повідомив, що не збирається йти у відставку через те, що НАБУ повідомило йому про підозру у незаконному збагаченні і декларуванні недостовірної інформації.

Під час суду прокурори просили обрати для підозрюваного запобіжний захід у вигляді внесення застави у розмірі 5 млн грн.

Національне антикорупційне бюро почало розслідування щодо Омеляна в жовтні 2017 року і отримало доступ до інформації про його мобільні переговори.

Омеляна було призначено міністром інфраструктури в уряді Володимира Гройсмана 14 квітня 2016 року. Згідно з його електронною декларацією, у нього є готівкові кошти в сумі 90 тисяч доларів і 25 тисяч євро. Крім того, Омелян задекларував квартиру в Києві площею 61,6 кв. м, земельну ділянка у Львівській області площею 999 кв. м, гараж площею 37,4 кв. м.

Схожі новини