Передплата 2024 ВЗ

Україна та ЄС підписали меморандум про макрофінансову допомогу на 1 млрд євро

  • 14.09.2018, 14:30
  • 693

Україна і ЄС підписали меморандум про надання країні траншу на суму в один мільярд євро.

Трансляцію підписання вів «112 Україна».

«Сьогодні ми підписали два важливих документа документи. Перший документ — це кредитна угода між Україною та Євросоюзом щодо четвертої макрофінансової допомоги в 1 млрд євро. Друге — це меморандум про взаєморозуміння», — зазначив на церемонії підписання президент України Петро Порошенко.

Транші макрофінансової допомоги в рамках цих домовленостей будуть розподілено рівномірно, по 500 млн євро кожен. При цьому очікується, що перший транш надійде до України восени цього року після завершення внутрішніх процедур, необхідних для набрання чинності підписаних документів та виконання Україною умов надання першого траншу.

Другий транш має надійти навесні 2019 за результатами оцінки виконання Україною заходів по реформуванню відповідних секторів реалізації державної політики.

Нагадаємо, раніше Рада Європейського Союзу затвердила виділення Україні 1 мільярда євро макрофінансової допомоги.

Відзначимо, що в рамках старої програми макрофінансової допомоги Україна отримала два транші на 1,2 млрд євро замість спочатку запланованих 1,8 млрд євро. Третій транш був скасовано через те, що Україна виконала 17 умов надання допомоги з обговореного 21.

Невиконаними залишилися чотири вимоги — зняття заборони на експорт лісу-кругляка, запуск автоматичної перевірки електронної декларації, закон про кредитну реєстрі НБУ і перевірка інформації про бенефіціарних власників компаній.

Схожі новини