Передплата 2024 ВЗ

НАБУ склало повідомлення про підозру заступнику голови СБУ Демчині

  • 13.09.2018, 14:28
  • 1 160

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) склало відносно першого заступника голови Служби безпеки України Павла Демчини, який очолює управління по боротьбі з корупцією, повідомлення про підозру у незаконному збагаченні.

Про це повідомляють «Українські Новини».

Зокрема, видання повідомляє, що про це сам Демчина написав заяві про скоєння кримінального злочину співробітниками НАБУ і адресував його генеральному прокурору Юрію Луценку і керівнику САП Назару Холодницкому.

У заяві Демчина вказує, що 10 вересня закінчився 18-місячний термін розслідування кримінального провадження проти нього, і, відповідно, воно підлягало закриттю.

«З метою недопущення закриття кримінального провадження 7 вересня старшим детективом НАБУ Яндюком стосовно мене складено повідомлення про підозру у скоєнні злочину за частиною 3 статті 368−2 Кримінального кодексу (незаконне збагачення), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 10 до 15 років. В цей же день цей документ був переданий на узгодження в САП», — йдеться в заяві.

Нагадаємо, 10 березня 2017 року НАБУ початок розслідування відносно першого заступника голови СБУ Демчини. Підставою для відкриття виробництва стали матеріали журналістських розслідувань.

Схожі новини