Передплата 2024 «Добра кухня»

У Грузії заборонять поліетиленові пакети

  • 13.09.2018, 09:42
  • 548

У Грузії починаючи з 1 жовтня забороняють виготовлення, продаж і імпорт поліетиленових пакетів товщиною менше 15 мікрон з метою зниження рівня забруднення навколишнього середовища.

Як повідомляють «Новости-Грузия», про це оголосив міністр охорони навколишнього середовища і сільського господарства Грузії Леван Давіташвілі на прес-конференції, яка проходила в середу, 12 вересня.

Відзначається, що головною метою такого рішення є зниження забруднення навколишнього середовища і заохочення екологічно чистих ініціатив.

Прем'єр-міністр країни Мамука Бахтадзе зазначив, що таке нововведення дозволить крок за кроком повністю вилучити з обігу одноразові поліетиленові пакети.

«Навколишнє середовище більше забруднюють саме продуктами з пластика, особливо це стосується широко поширених пластикових пакетів. Ця проблема гостро стоїть в Грузії. Відповідно в рамках нашої зеленої економіки і політики з охорони навколишнього середовища наш уряд прийняв регуляції, які вступають в силу з 1 жовтня 2018 року і поетапно забезпечать максимальне вилучення з ужитку одноразових пакетів», — сказав Бахтадзе.

В рамках нової політики охорони навколишнього середовища уряд Грузії з квітня 2019 роки планує ввести заборону на виробництво і продаж поліетиленових пакетів будь-якої товщини. У зверненні планують залишити тільки біорозкладні пакети.

Схожі новини