Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Яворівську РДА очолив бізнесмен Ігор Самардак

У Яворівській РДА, що на Львівщині — новий керівник. Президент України Петро Порошенко призначив на посаду голови цієї РДА 37-річного бізнесмена Ігоря Самардака.

Наразі на цій посаді пан Ігор працюватиме три місяці випробувального терміну. Прийшов на зміну Оресту Хляну, якого було звільнено з посади у липні цього року.

Понад рік тому вже брав участь у конкурсі на посаду голови цієї районної адміністрації. Тоді безуспішно… У Яворівському районі про нього мало знають, бо мешкає у Львові. Ігор Самардак народився у Львові, навчався у СШ № 4 з поглибленим вивченням англійської мови (зараз це Львівська лінгвістична гімназія). Вищу освіту здобував на юридичному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка (ступінь магістра зі спеціальності правознавство). Працював адвокатом у одній адвокатській компанії Львова.

Ігор Самардак має певний політичний стаж. У 2015 році був кандидатом у депутати Львівської обласної ради від Блоку Петра Порошенка, але до ради не потрапив. На виборах до Верховної Ради 2012 року безуспішно балотувався від партії «УДАР» Віталія Кличка.

Новий керівник Яворівського району займається бізнесом. 2017 року задекларував два мільйони гривень прибутків від підприємницької діяльності. Є власником приватної установи «Науково-дослідний інститут судових експертиз та права» та ТзОВ «Макро-Інвест».