Передплата 2024 «Добра кухня»

Французи навчили ворон прибирати сміття в парках

  • 13.09.2018, 08:29
  • 731

Тепер у Франції ворони працюють двірниками.


Усім відомо, наскільки ворони розумні, хитрі і часом навіть нерозважливо грайливі, коли справа стосується взаємовідносин їх, скажімо, з вуличними собаками або котами, пише Esoreiter.

Але ці птахи часом не проти утерти ніс навіть людині, демонструючи, наприклад, такі чудеса, як прибирання сміття на вулицях міста. Вони самостійно підбирають недопалки, папірці і відносять їх до урни.

Використовувати розумних птахів для збору сміття в парках здогадалися фахівці однієї з французьких клінінгових компаній, які організували в парку Пюї-дю-Фу селища Лез-Епесс (Західна Франція, регіон Вандея) експеримент з очищення території заповідника за допомогою ворон.

Птахи за невелику винагороду збирають недопалки, папір і інше дрібне сміття, яке залишають численні гості парку, серед яких, як показує практика, з кожним роком все більше нечистоплотних і погано вихованих людей.

Ворони, звичайно, часом і самі підбирають сміття за такими горе-туристами, проте фахівці за допомогою заохочувальної годівлі вирішили організувати пернатих і зробити їх постійними прибиральниками заповідної території. І, судячи з усього, у організаторів цього експерименту результати перевершили всі очікування.

Схожі новини