Передплата 2024 «Добра кухня»

Найпопулярніший у світі напій може спровокувати рак

  • 12.09.2018, 10:10
  • 560

Співробітники німецької телепрограми ZDF Wiso організували перевірку шести сортів популярного чорного чаю в лабораторії.

У п'яти продуктах з шести виявлені сліди рак пестицидів, які викликають рак. Причому декілька одночасно, пише healthystyle.

Так, в чаї Eilles Assam Spezial були знайдені відразу 10 різних пестицидів. Крім пестицидів в п'яти пробах виявлений заборонений до використання в Євросоюзі антрахінон, який застосовується для відлякування птахів і є потенційним канцерогеном. Без антрахінона виявився тільки чай марки Ostfriesen Teefix.

Хоча формальні вимоги щодо концентрації пестицидів дотримані, присутність отруйних речовин все одно викликає побоювання. Адже відомо, що у випадку канцерогенів навіть незначний вміст речовини може спровокувати мутацію. Така мутація в одній лише клітині стає причиною онкологічного захворювання, яке призводить до смерті.

У країнах, де вирощують чай, відсутні суворі вимоги безпеки ведення сільського господарства, і пестициди там застосовуються практично безконтрольно. Це призводить також до забруднення грунту, на якому будь-яка вирощена культура несе небезпеку для здоров'я споживача.

Схожі новини