Передплата 2024 «Добра кухня»

МінТОТ оприлюднило супутникові знімки «Кримського титану», які свідчать про техногенну аварію

  • 11.09.2018, 19:17
  • 784

Міністерство у справах тимчасово окупованих територій опублікувало супутникові знімки Кримського титану, на яких видно ремонтні роботи на заводі.

У відомстві зазначають, що якщо порівнювати знімки від 11.07.2018 та від 09.09.2018, то видно, що в зазначений період на підприємстві ремонтували дах, пише nv.ua.

За словами експертів, це свідчить, що керівництво заводу займалося ліквідацією наслідків якоїсь аварії, яка могла бути спровокована «порушенням технологічного циклу».

Раніше про те, що хімічні викиди на підприємстві Кримський титан біля міста Армянськ сталися з причин техногенної аварії заявив заступник глави МінТОТ Юсуф Куркчі.

Нагадаємо, в ніч на 24 серпня в місті Армянськ на півночі окупованого Р Ф Криму з'явився невідомий наліт «липкої іржі», яким вкрилися металеві предмети. Крім того, жителі скаржилися на першіння в горлі, висип і загальне нездужання.

Окупаційна влада заявила, що забруднення повітря, пов'язане з випарами змісту кислотного накопичувача, в який скидають хімічні відходи з 1971 року.

У зв'язку з цим з Армянська вивезли всіх дітей шкільного та дошкільного віку.

Водночас, за даними українського уряду, причиною негативного впливу заводу Кримський титан на навколишнє середовище і здоров'я людей зараз є не кислотний накопичувач відходів підприємства, а викиди в атмосферу, які здійснює завод.

Схожі новини