Передплата 2024 ВЗ

Отруювачів Скрипаля здав британській розвідці російський агент, — ЗМІ

  • 11.09.2018, 16:13
  • 730

Британській розвідці вдалося вийти на підозрюваних в отруєнні колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії завдяки даним від завербованого російського агента.

Про це повідомляє nv.ua з посиланням на Daily Express.

За інформацією видання, кодове ім'я завербованого агента — Аполлон. Він нібито працював у посольстві Росії в Римі, де займався збором секретних даних про діяльність НАТО.

Коли на нього вийшли агенти Мі-6, Аполлон заявив про бажання емігрувати через невдоволення політикою президента Росії Володимира Путіна.

На початку квітня Аполлона вивезли до Великої Британії, де він розповів про «міжнародну шпигунську мережу Москви» і впізнав ймовірних учасників отруєння в Солсбері — Олександра Петрова і Руслана Боширова. Він підтвердив, що Петров і Боширов є працівниками військової розвідки Росії, і назвав їхні справжні імена.

Видання зазначає, що розвідка Великої Британії чотири місяці перевіряла зв'язки та маршрути ймовірних агентів ГРУ і тільки після цього частково розкрила інформацію про них.

Нагадаємо, 5 вересня поліція Великої Британії назвала імена громадян Росії, підозрюваних в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів.

За даними британських правоохоронців, ними є громадяни Р Ф Олександр Петров і Руслан Боширов.

Також були опубліковані фотографії підозрюваних росіян.

Британський прем'єр Тереза Мей заявила, що підозрювані в отруєнні росіяни працювали на російську військову розвідку.

Схожі новини