Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дорога на Високий Замок не прослужила й року…

Торік у її ремонт «вбухали» 1,26 мільйона гривень.

Львів’яни обурені черговим випадком халтурного ремонту доріг у місті. Дорога на Високий замок зі сторони вул. Ужгородської потрохи руйнується: утворюються ями, деформується бруківка (на фото). Дорогу ремонтували торік і витратили 1,26 мільйона гривень.

Критичні вислови щодо роботи дорожніх комунальників можна почути, зокрема, від спільноти громадської організації «Варта-1» у соцмережах. «Ремонт завершили навесні цього року. Якість робіт просто вражає! Бруківка виверталася і хиталася вже через місяць, каналізаційний люк при сильному дощі підіймає зливними водами на пів-метра. А хтось же ж отримав гроші платників податків за виконану роботу, а другий хтось приймав роботу», — обурилася на «Варті-1» львів’янка Олеся Кордуба.

Телефоную по коментар до заступника директора департаменту містобудування з питань екології та природних ресурсів Львівської міської ради Володимира Данилюка. Чиновник сказав, дорожне покриття відновлювало ПП «Будформат». На свої роботи підрядник давав п’ять років гарантії. Наприкінці 2017 року було підписано акт виконаних робіт. Однак дорожнє покриття прослужило кілька місяців… «Звичайно це халтура! Будемо звертатися до підрядника, щоб за свої кошти виправив недоліки, — наголошує Володимир Данилюк. — Є наказ директора нашого департаменту про створення комісії, яка обстежить цей об’єкт».

А тим часом…

Для покращення транспортного сполучення мікрорайону Рясне з Левандівкою і, відповідно, з центром Львова, у львівській мерії розглядають варіанти будівництва нової дороги на вул. Суботівській. Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Ірина Маруняк повідомила, чиновники замовляють техніко-економічне обґрунтування проекту та геологію ґрунтів. За її словами, нову дорогу почнуть будувати наступного року, процес триватиме два роки.

Схожі новини