Передплата 2024 «Добрий господар»

«Зловмисник сів у потяг і дорогою підмінив сумку»

У львівського бізнесмена викрали у потязі майже три мільйони гривень. До крадіжки причетні його підлеглі.

«Американський бойовик» розігрався у потязі Львів-Київ. У львівського бізнесмена викрали майже 3 мільйони гривень, які його син віз до столиці у … дорожній сумці. Зловмисників затримала поліція.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області, 57-річний керівник одного із львівських підприємств вирішив передати кошти у Київ поїздом. Гроші у сумці перевозив його син. Знали про велику суму грошей двоє працівників підприємства.

«Підлеглий бізнесмена, 31-річний львів’янин, спільно зі своїм 68-річним родичем, який теж працював на фірмі, розробили план крадіжки, — повідомляють у поліції. — Обидва вранці приїхали на залізничний вокзал, дочекались, коли туди приїде син бізнесмена і простежили, до якого вагону він попрямує. Після цього старший зі спільників сів у цей же потяг і дорогою … підмінив сумку з грошима (сумку з мільйонами син бізнесмена поклав у купейному вагоні, де зберігається багаж. — Авт.). Вийшовши на станції Підзамче, зловмисник викликав таксі і поїхав на вокзал, де його чекав спільник. Згодом викрадені 2 млн. 955 тисяч гривень вони поділили між собою».

Поліція встановила причетних. Чоловікам оголосили підозру і взяли під домашній арешт. За ч.5 ст. 185 ККУ (крадіжка) їм загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

На запитання журналіста «ВЗ», чи бува не хабар до Києва віз син бізнесмена, у поліції відповіли: «Про хабар не йдеться. Якби це були нечисті гроші, бізнесмен би не звернувся до поліції щодо крадіжки».

Схожі новини