Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Екс-директора Львівського бронетанкового судитимуть 12 вересня

У середу, 12 вересня, у Солом‘янському районному суді Києва відбудеться судове засідання у справі екс-директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа — щодо купівлі начебто вживаних танкових двигунів за ціною нових.

Про це повідомила львівська громадська активістка, юрист Галина Янко. Нагадаємо, після низки експертиз і досліджень детективи НАБУ заявивли, що на танкових двигунах було «відмито» 14 мільйонів гривень бюджетних коштів. «Розслідування тривало понад два роки, і в липні цього справа скерована до Солом"янського районного суду Києва для розгляду по суті, — каже пані Галина. — П"ять обвинувачених, 12 адвокатів. 2 серпня один зі звинувачених раптово захворів, тому розгляд справи перенесли на 12 вересня».

У серпні «Укроборонпром» звільнив Романа Тимківа з посади. Підстава такого кадрового рішення — під час роботи Тимківа були допущені неефективні рішення, які призвели до несвоєчасного ремонту військової техніки. У зв'язку з цим Львівський бронетанковий завод за рішенням суду зобов’язаний сплатити на користь замовника штрафні санкції.

Схожі новини