Передплата 2024 «Добра кухня»

У Путіна відхрестилися від листів росіян засуджених в Україні

  • 10.09.2018, 18:40
  • 525

Прес-секретар президента Р Ф Дмитро Пєсков заявив, що йому невідомо про лист Володимиру Путіну від росіян, засуджених в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ.

Відповідаючи на запитання, чи відомо в Кремлі про те, що ряд росіян, які перебувають в українських в'язницях, написали звернення на ім'я президента Росії Володимира Путіна з проханням обміняти їх на українців, які перебувають в місцях позбавлення волі в РФ, Пєсков сказав, що йому про це не відомо.

Як повідомляла 16 серпня Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, 22 ув'язнених російських громадянин, що знаходяться в Україні, написали заяви з проханням до президента Російської Федерації про обмін на українських громадян, що утримують в пенітенціарних установах Росії.

30 серпня перший віце-спікер Ірина Геращенко заявила, що Російська Федерація не реагує на пропозиції української влади про передачу російських громадян в обмін на звільнення українських політв'язнів.

Геращенко також розповіла, що вже чотири рази в рамках Мінської групи вона передавала представникам ОБСЄ відповідну інформацію і контакти офісу, але зрушень в цьому питанні немає через штучні перешкоди з боку ОРДЛО. На її думку, в питанні звільнення українських заручників або пошуку зниклих без вісті не буде зрушень, поки Москва «не дасть відмашку».

Схожі новини