Передплата 2024 ВЗ

У Львові малюків оперуватимуть за найсучаснішими світовими стандартами

  • 10.09.2018, 15:14
  • 1 212

Тепер операційна хірургічного відділення № 2 міської дитячої клінічної лікарні Львова, в якій щорічно оперують близько тисячі діток із вродженими вадами зі всієї України, стала максимально адаптованою і комфортною для маленьких пацієнтів та їх лікарів.

В цьому році завдяки проекту Громадського бюджету та коштів міського бюджету Львова, а також допомозі благодійників, для операційної придбали сучасне обладнання і капітально відремонтували весь операційний блок, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Загальна вартість реалізації цього проекту в операційній склала майже 9,5 млн. грн. Як зазначив під час огляду операційної міський голова Львова Андрій Садовий, до кінця року в лікарні буде облаштовано ще одну нову операційну.

«Приємно, що сьогодні ми можемо показати операційну, яку можна побачити в Ізраїлі, Німеччині, Австрії. На жаль, жодна державна клініка в Україні такого обладнання поки не має. Таке обладнання можуть собі дозволити лише багаті приватні медичні установи. Тому для нас було принципово важливо закупити таке обладнання, бо коли роблять операцію для маленької дитини, має бути найкраще обладнання, яке є в світі. Ми інвестували сюди 9,5 млн грн. Якщо провівши тендери, ми могли закупити обладнання, то зробити відповідний ремонт, враховуючи наші ДБН, ми не змогли. Компанія „Ріел“ допомогла зробити за свої кошти ремонт, щоб усе відповідало високим стандартам. Більше 1 тис дітей можуть отримати тут якісну медичну допомогу», — зазначив міський голова Андрій Садовий.

Щороку в цій операційній дитячі хірурги зможуть оперувати близько 1,2 тис діток зі всієї України, в тому числі й немовлят, застосовуючи лапароскопічні та ендоскопічні технології.

«У нашому відділенні лікарі оперують дітей із вродженими вадами не тільки зі Львова та області, а й з усіх регіонів України. Адже таких відділень в нашій країні є лише два. В цій операційній будемо проводити реконструктивні операції дітям раннього віку з вродженою патологією жовчовивідної системи, частина з яких в подальшому буде підлягати трансплантації печінки. Такі пацієнти звертається до нас зі всієї України, і на сьогодні в клініці перебуває під спостереженням 34 дитини з пересадженою печінкою», — каже Галина Курило, завідувач відділення вроджених вад розвитку і хірургії новонароджених лікарні.

Щорічно в міській дитячій клінічній лікарні Львова медичну допомогу отримують близько 20 тисяч дітей. За останні 10 років тут створили 7 нових відділень і запровадили нові види допомоги, а лікарі постійно переймають світовий досвід лікування.

Додамо, що загалом за період 2016−2018 років для дитячої клінічної лікарні Львова з різних джерел фінансування (кошти міського бюджету і благодійна допомога) придбано обладнання і проведено ремонтів та реконструкцій на загальну суму понад 33 млн. грн.

Схожі новини