Передплата 2024 ВЗ

Українців цього року атакуватимуть три типи грипу

  • 10.09.2018, 13:32
  • 578

Цьогоріч Україну атакуватимуть три типи грипу: Мічиган, Сінгапур і Колорадо. У МОЗ пообіцяли, що вакцини від них з’являться протягом місяця та коштуватимуть близько 200 гривень.

Про це повідомляє ТСН.

Щороку грип вражає близько 6 млн українців. Попри смертельні ризики, лише 0,5% громадян роблять щеплення для профілактики.

Цьогоріч епідеміологи прогнозують три типи грипу: Сінгапур, Колорадо і Мічиган, які слід очікувати вже від початку жовтня. Останній прогресував в Україні два попередніх роки. Ця хвороба швидко розвивається і викликає важкі ускладнення: пневмонію, менінгіт та енцефаліт. З іншими двома видами грипу Україна стикнеться вперше. Їхні наслідки невідомі.

За даними МОЗ, найбільше грип вражатиме людей з хронічними хворобами, дітей до 5 років, вагітних, людей, старших 65 років, вчителів та медичних працівників.

З трьох необхідних різних противірусних вакцин, зараз в Україні зареєстрована лише одна. Ще дві на погодженні. У МОЗ обіцяють, що препарати з’являться протягом місяця. Хто хоче уберегти себе від вірусу — змушений буде купувати вакцину за свої гроші. Безкоштовно можна отримати лише тоді, якщо ваша організація або місцева влада вирішать її закупити. Вартість 1 дози вакцини, що захищає від грипу упродовж усього сезону, близько 200 гривень.

Схожі новини