Передплата 2024 «Добрий господар»

Збірна України здобула другу поспіль перемогу у Лізі націй

  • 09.09.2018, 18:35
  • 887

Національна збірна України з футболу здолала команду Словаччини з рахунком 1:0 у другому турі новоствореного турніру Ліга націй УЄФА.

Поєдинок відбувся у Львові на стадіоні «Арена-Львів», однак через санкції УЄФА він пройшов при порожніх трибунах, передає Громадське.

У першому таймі команди практично не створили небезпечних моментів, тому закономірним став нульовий рахунок.

У другому таймі все йшло за приблизно таким же сценарієм, однак на 79-й хвилині Віктор Циганков, який тільки вийшов на заміну, заробив пенальті. Одинадцятиметровий удар реалізував Андрій Ярмоленко.

Після цього українська збірна змогла добре зіграти в захисті і зберегла переможний рахунок. У підсумку 1:0 на користь України, яка стартувала у Лізі націй з двох перемог.

Нагадаємо, 6 вересня збірна України на виїзді перемогла команду Чехії в першому турі Ліги націй.

Зазначимо, що в першому в історії розіграші Ліги націй Україна виступає в групі B1 разом з командами Чехії та Словаччини.

Ліга націй — новий турнір серед національних збірних, створений Союзом європейських футбольних асоціацій (УЄФА), який фактично замінив товариські матчі. Усі команди розділені на 4 дивізіони відповідно до рейтингу УЄФА — найсильніші виступають у дивізіоні А, наступні у B, C та D. У кожному дивізіоні збірні розділені на 4 групи.

У турнірі діє принцип підвищення та пониження у класі, тобто найкращі команди переходять у вищий дивізіон, найгірші — у нижчий. Переможця Лігі націй визначають команди з дивізіону, А — переможці груп зіграють в окремій стадії плей-офф, яка складається з півфіналів, фіналу та матчу за третє місце.

Крім того, Ліга націй надає додаткову можливість збірним отримати путівку до фінальної стадії Чемпіонату Європи. Після завершення відбору на Євро-2020 у кожному дивізіоні Ліги націй чотири найкращі команди з числа тих, що не змогли пробитися на Євро через кваліфікацію, розіграють по одній путівці на турнір.

Схожі новини