Передплата 2024 «Добра кухня»

Росія та режим Асада відновили авіаудари в Сирії

  • 09.09.2018, 16:37
  • 488

Російська та сирійська авіація відновила інтенсивне бомбардування у провінціях Ідліб і Хама в неділю на тлі спроб Дамаска витиснути сирійських повстанців з їхнього останнього оплоту після того, як російсько-ірансько-турецький саміт не зміг домовитись про перемир’я.

Інформація про авіанальоти надійшла від місцевих жителів та рятувальників, повідомляє Українська правда з посиланням на Reuters.

За їхніми словами, вертольоти сирійської армії скинули бочкові бомби, які зазвичай заповнені вибухівкою і шрапнеллю, на села аль-Хабіт і Абдін на півдні провінції Ідліб, та на кілька інших хуторів і сіл в цьому районі.

Сирійська армія заперечує використання бочкових бомб, однак спеціалісти ООН неодноразово документували їх використання армією сирійського уряду.

Російські літаки, як стверджується, провели низку авіарейдів на сусідні міста Латамна і Кафр-Зіта в північній частині провінції Хама, повідомила організація, яка стежить за авіаударами в Сирії. Таку ж інформацію надали джерела в колах повстанців.

Дамаск, який підтримують союзники Росія та Іран, готує великий наступ, щоб відновити контроль над Ідлібом та прилеглими районами на північному заході. Провінція є останнім великим оплотом повстанців у Сирії, які виступають проти правління президента Башара Асада.

Російські та сирійські військові літаки відновили свою кампанію із бомбардуваннями на наступний день після того, як в п'ятницю на саміті президентів Туреччини, Ірану і Росії не вдалося домовитися про припинення вогню для запобігання наступу.

Схожі новини