Передплата 2024 «Добра кухня»

Названо найбільш небезпечний продукт для серця та судин

  • 09.09.2018, 10:34
  • 690

Вчені з Університету Отаго (Нова Зеландія) зробили дослідження, за результатами якого довели негативний вплив на роботу серцево-судинної системи цукру.

Про це пише «Портал про здоров’я».

«Цукор здатний провокувати зростання серцево-судинних захворювань, незалежно від того, якою масою тіла володіє людина», — такий вердикт фахівців.

На користь думки новозеландських вчених говорять результати масштабного аналізу ряду наукових досліджень, присвячених проблемі вживання цукру, які проводилися в період з 1965 по 2013 рік. Фахівці порівнювали різні типи харчування з однаковою калорійністю, але з різним вмістом натуральних вуглеводів і рафінованого цукру. При цьому експертів цікавило, як співвідносяться з вживанням цих продуктів показники артеріального тиску і ліпідів в крові людей.

В результаті фахівці отримали дані, аналогічні тим, що були отримані в 37 аналізованих ними дослідженнях, які свідчили про зв’язок між регулярним вживанням цукру і підвищенням рівня «поганого» холестерину в крові, а також в 12 дослідженнях, які говорять про кореляцію між поїданням цукру і зростанням кров’яного тиску.

«Рекомендації ВООЗ щодо зменшення вживання цукру є абсолютно виправданою і необхідною мірою», — заявили в результаті автори дослідження.

Схожі новини