Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Тепер снайпер на Донбасі одержуватиме 20 тисяч гривень, — Порошенко

  • 09.09.2018, 09:15
  • 762

Згідно з рішенням Ради нацбезпеки та оборони від 6 вересня 2018 року снайпер на фронті отримуватиме 20 тис. грн.

Про це глава держави сказав сьогодні у Вінниці, передає УНІАН.

Він повідомив, що, снайпер, який ще чотири роки тому отримував 600 грн, тепер отримуватиме 20 тис. грн. Крім цього, Порошенко переконаний, що завдяки зростанню зарплат темпи міграції з України скоротяться."Є два шляхи. Перший: побудувати «залізну завісу», запровадити візовий виїзд, заборонити виїзд закордон, побудувати авторитарний режим й усіх посадити в Україні для того, щоб вони в умовах несвободи намагались працювати. Чи буде працювати ця модель? Я переконаний — ні", — сказав Порошенко.

Він зазначив, що для скорочення темпів міграції в Україні необхідно підвищувати рівень зарплат у приватному секторі економіки та бюджетній сфері. «Після того, як піднімається „залізна завіса“, створюється можливість для людям їхати за кордон. Здавалося б, що це дуже погано й створюється загроза для національної економіки. Але через це пройшли усі країни Європейського Союзу — поляки їхали у Німеччину, ті, хто працювали у Німеччині, — поїхали у Британію. Що потрібно робити нам? Нам потрібно підвищувати рівень мінімальної і середньої заробітної плати по усій економіці та бюджетній сфері», — переконаний президент.

Він нагадав, що чотири роки тому мінімальна зарплата в державі становила 1−1,2 тис. грн, потім 1,6 тис. грн, пізніше було прийнято рішення підвищити її до 3,2 тис. грн. «Цього року в кінці бюджетного року ми прийняли рішення підняти (мінімальну зарплату) до майже 4,2 тис. грн. Це ми робимо для того, щоб більше Україна не була країною з дешевою робочою силою», — наголосив Порошенко.

Крім того, президент заявив, що на сьогодні заробітна плата у селі більша, ніж у місті. Присутній на зустрічі мер Вінниці Сергій Моргунов повідомив, що у місті середня зарплата становить близько 7,5 тис грн на місяць, а в області — 8,2 тис грн.

Раніше повідомлялося, що Кабмін планує цього року забезпечити зростання середньої зарплати в Україні до 10 тис. грн. 31 серпня віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявив, що уряд з 1 січня 2019 року гарантовано підвищить рівень мінімальної зарплати орієнтовно до 4,2 тис. грн.

Схожі новини