Передплата 2024 «Добра кухня»

Побив дорожника і священика — може «сісти» на п’ять років!

Цілодобовий домашній арешт під час досудового слідства загрожує 31-річному жителю с. Стрілкова на Стрийщині, який побив працівника дорожньої служби, а згодом і священика, який намагався припинити це побиття.

Хулігану оголошено підозру. Якщо вину підозрюваного обвинуваченого буде згодом доведено у суді, йому загрожує ув’язнення на термін до п’яти років.

Про конфлікт, який стався у згаданому селі напередодні храмового празника, «Високий Замок» розповідав у номері за 30 серпня. До свята на замовлення сільради працівники одного з комунальних підприємств Стрия ремонтували дорогу у Стрілкові. До них почали чіплятися кілька молодиків. Як зазначає прес-служба прокуратури Львівської області, із 56-річним співробітником дорожньої фірми у підозрюваного виник словесний конфлікт, під час якого зловмисник завдав кількох ударів ногами та кулаками у голову потерпілому.

Як писав «Високий Замок», побиття відбувалося за інертної поведінки інших громадян. Свавілля пробував зупинити 35-річний місцевий священик о. Зорян Береза, який проїжджав неподалік. Намагався стримати хулігана, захищав його жертву. Однак молодик розпустив кулаки і до нього — від сильного удару в обличчя душпастир отримав струс головного мозку, перелом зовнішньої пластинки гайморової пазухи. Через це опинився у лікарні.

Схожі новини