Передплата 2024 «Добрий господар»

Найбільш хвора нація в Європі: українці живуть на 8 років менше за європейців

  • 07.09.2018, 16:30
  • 749

Українці в середньому живуть на вісім років менше, ніж європейці.

Таку статистику озвучив гендиректор Центру громадського здоров'я МОЗ України Володимир Курпіта на прес-конференції, повідомляє Укрінформ.

«Україна відстає від середньоєвропейських показників тривалості життя на 8 років. Двоє з трьох українців помирають від неінфекційних захворювань, яким можна було б запобігти. Ситуація з поширеністю інфекційних хвороб, зокрема гепатиту С, ВІЛ/СНІДу, залишається досить тривожною. Це потребує комплексних заходів… Ми багато говоримо про хвороби і мало про те, що треба робити, щоб лишитися здоровим», — зазначив Курпіта.

За його словами, на рівні уряду приймаються важливі рішення у сфері громадського здоров'я.

«З 1 січня 2020 року в Україні поряд з програмою фінансових гарантій вводиться фінансування програм національного та регіонального рівня з громадського здоров’я. У серпні урядом прийнято національний план щодо неінфекційних хвороб, де зазначено такі напрямки, як здорове харчування, боротьба з надмірною масою тіла, підвищення фізичної активності громадян, відмова від тютюну та алкоголю, забезпечення якісною водою», — зазначив Курпіта.

Він акцентував, що слід вести роботу з молоддю, студентами, з організованими колективами, підприємствами, структурами, які зацікавлені мати здорову націю.

Схожі новини