Передплата 2024 «Добра кухня»

Сексуальний скандал в дитячому притулку в Одесі: одного з вихованців підозрюють у зґвалтуванні дітей

  • 07.09.2018, 09:28
  • 727

В одеському притулку «Світанок» старший вихованець зґвалтував 8-літнього хлопчика.

Про це повідомив радник голови обласної адміністрації на своїй сторінці в соцмережі. Тепер у притулку працює комісія. А приголомшливі заяви перевіряють правоохоронці та обласна служба у справах дітей. Розслідують не тільки можливий факт наруги, а ще й приховування злочину службовими особами.

Про це повідомляє ТСН.

Завідуюча закладу наказала пресу до притулку не пропускати. Саме тут, за даними радника голови обласної адміністрації, 16-річний вихованець зґвалтував 8-літнього хлопчика. У соцмережі Артем Поланський заявив про систематичні знущання в притулку.

«Від грудня 2017 року почав шукати вихід своїм „бісам“. А саме — бродити поночі голяка притулком, ґвалтувати дітей молодшої групи, а в разі відмови — знущатися над ними і лупцювати», — зазначив Поланський.

Працівники притулку і навіть колишня керівниця обласної служби в справах дітей про всі ці факти знали, стверджує Поланський.

Намагаємося зустрітись із завідувачем дитячого закладу. Але працівники притулку викликають приватну охорону.

Неговіркі й вихователі закладу, яких зустрічаємо за брамою.

«Ніколи не могла подумати на цього хлопчика. Хороший, спокійний хлопчик, слухняний».

Поки завідувачка розповідає пресі про життя притулку, обласні чиновники вирішують її звільнити.

«Зараз готуються матеріали про звільнення керівника притулку „Світанок“ із займаної посади», — зазначив перший заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Олександр Терещук.

А от керівниця обласної служби в справах дітей, яку звинувачував радник голови ОДА, пішла з посади завчасно — не працює вже більше тижня. Про поведінку вихованця відповідає виконувачка обов'язків.

«Цей вихованець наразі перебуває на обстеженні в обласному медичному центрі психічного здоров'я. Факт того, що були певні дії з боку цього вихованця від лютого відносно інших дітей, не підтверджується», — сказала виконувачка обов'язків керівника служби в правах дітей Одеської облдержадміністрації Тетяна Гриневич.

У поліції поки що не квапляться говорити про систематичність таких випадків. Ідеться про можливе єдине зґвалтування 8-річного хлопчика і ще одну невдалу спробу.

«Поки що ймовірно, що є один випадок, один факт, який ми зараз перевіряємо. Буде проведена перевірка щодо систематичності та щодо зґвалтування декількох дітей», — зазначила керівник відділу комунікації Одеської обласної поліції Любов Гордієвська.

Хлопчика, якого ймовірно зґвалтував старший вихованець, направили до притулка в іншій області. Там із ним працюють медики та психологи.

Схожі новини