Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Синютка і Садовий знову сваряться через сміття

У Львові — новий сміттєвий конфлікт.

На своїй апаратній нараді голова Львівської ОДА Олег Синютка гостро відреагував на закриття перевантажувальної станції на вулиці Північній, поруч із Міжнародним аеропортом «Львів» імені Данила Галицького. Нагадаємо, станцію закрили після того, як зграя птахів потрапила у двигун літака, що летів до Єгипту, і літак здійснив аварійну посадку в Києві.

Голова ЛОДА звернувся на нараді до керуючої справами виконкому Львівської міської ради Марти Литвинюк: «Комунальне підприємство „Спецкомунтранс“ розвантажує сміття значно ближче, у зоні посадки аеропорту. Коли Львівська ОДА перебирала на себе функції із забезпечення життєдіяльності міста, однією з умов була передача в наше управління КП „Спецкомунтранс“. До сьогоднішнього дня це не виконано. Чому місто йде на те, аби блокувати, зривати вивезення сміття? У вас почалася якась нова виборча кампанія чи що?».

Міський голова Львова Андрій Садовий каже, вивезення сміття на вулицю Північну неможливе, бо цей майданчик — надто близько до аеропорту. З цим погоджується і керівництво львівського летовища. «Є лист Служби безпеки України, який чітко говорить про непропустимість використовування станції для перевантаження, — каже Садовий. — Є десятки листів від летовища. Якби не випадок із аварійною посадкою літака, коли причиною були птахи, думаю, була б інша логістика. Хто зараз на себе візьме відповідальність? Нехай обласна адміністрація звертається офіційно, якщо вважає, що це не проблема. Нехай СБУ відкликає свого листа… Щодня з бюджету Львова платимо мільйон гривень за те, щоб була можливість банально вивозити сміття».

Схожі новини