Передплата 2024 ВЗ

В Африці вперше за допомогою штучного запліднення народилися левенята (ФОТО)

  • 05.09.2018, 20:01
  • 1 093

Експерти з Університету Преторії вперше провели дослідження в області ЕКО для великих кішок.

І ось два здорових дитинча народилося в Центрі збереження Укутулу в Південній Африці, пише «Телеграф».

Вчені стверджують, що народження перших у світі левенят «з пробірки» може ознаменувати неймовірний прорив у порятунку великих кішок, які перебувають під загрозою зникнення, таких, як тигри і барси.

«Існують величезні загрози для дикої природи через втрату середовища проживання і інші чинники тиску, створюваних діяльністю людини, які також впливають на великих кішок. Ось чому деякі види зараховані до вразливих або перебувають під загрозою зникнення, але це дослідження можуть протистояти загрозі зникнення, з якою стикаються кілька видів великих кішок по всьому світу», — сказав професор Андре Гансвіндт з Дослідницького інституту ссавців Університету Преторії.

Вчені хочуть відпрацювати технологію штучного запліднення на африканських левів, а вже потім переносити цей досвід на інших великих кішок. Вважається, що в дикій природі залишилося менш ніж 4000 тигрів в Азії, менше 7 000 снігових барсів в горах Центральної Азії і всього лише 300 іберійських рисів в Іспанії. Залишається додати, що новонароджених малюків назвали Ізабелла і Віктор — як і їх батьків.

Схожі новини