Передплата 2024 ВЗ

Польща надасть для каналізування сіл навколо озера Світязь майже 6 млн євро

  • 05.09.2018, 16:27
  • 711

У прилеглих до озера селах і селищах зведуть відсутні нині очисні споруди і прокладуть каналізаційні мережі.

Міністерство економічного розвитку Польщі профінансує проект із каналізування кількох сіл навколо озера Світязь на Волині. Згідно з офіційними документами, вартість робіт оцінили у 5 млн 805 тис. євро, пише zaxid.net.

Як повідомила прес-служба Шацької РДА, 30 серпня у Варшаві уклали угоду на реалізацію Європроекту «Покращення екологічної ситуації у Шацькому національному природному парку шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь».

Згідно з вказаною угодою, міністерство інвестиції та економічного розвитку Польщі надає Шацькій районній державній адміністрації грант для реалізації вказаного проекту на 5 млн 805 тис. євро, що становить 90% вартості проекту (загальна вартість 6 млн 450 тис. євро).

Проект мають реалізувати протягом 24 місяців. Він передбачає будівництво очисних споруд і каналізаційних мереж у селищі Шацьк, селі Світязь та селі Пульмо.

«Реалізація передбачених проектом заходів дасть змогу вирішити давно наболілу для району проблему відсутності систем каналізації при постійному зростанні рекреаційного навантаження, дасть поштовх цивілізованому розвитку туристичної галузі району», — зазначили в міській адміністрації Шацька.

Гроші виділяють у межах програми співпраці «Польща — Білорусь — Україна 2014−2020».

Як пише «Шацьк. Район», нещодавно Кабінет міністрів України ухвалив рішення щодо розподілу коштів спеціального фонду державного бюджету на виконання низки невідкладних природоохоронних заходів на об’єктах державної власності у різних регіонах України.

Відповідно до розпорядження уряду, 25 млн грн отримає Шацький район як співфінансування на реалізацію Європроекту з каналізування.

Схожі новини