Передплата 2024 «Добре здоров’я»

До України на святкування юдейського Нового року в Умані прилетять 200 літаків із хасидами

  • 05.09.2018, 12:08
  • 826

На святкування юдейського нового року Рош-га-Шана до Умані на Черкащині почали з’їжджатися тисячі паломників. Головна їхня мета — відвідати у Новий рік могилу свого духовного наставника Цадика Нахмана. Цього року свято триватиме від 9 до 11 вересня.

Про це повідомляє ТСН.Ранок.

В аеропорту «Бориспіль» уже приземлився перший на сьогодні літак з Тель-Авіва із кількома десятками паломників-хасидів. Сьогодні очікується 18 авіарейсів з Тель-Авіва, левова часка — чартерні.

До початку святкування юдейського нового року Рош га-Шана ще 4 дні, а віряни вже поспішають до Умані, де розташована могила їхнього духовного наставника Цадика Нахмана.

Цьогоріч кількість паломників-хасидів може стати рекордною, адже на українські летовища за ці дні приземлиться близько 200 літаків. Понад 40 тисяч паломників прибудуть до Умані. Їхній спокій охоронятимуть 600 правоохоронців — це копи з усієї України та їхні ізраїльські колеги. І на цю мить відомо, що вже дістались місця прощі понад три з половиною тисячі хасидів.

Цього року початок святкування 5779 юдейського нового року Рош га-Шана припадає на 9 вересня, хасиди увесь день молитимуться, і з появою першої зірки на небі свято настане.

Схожі новини